Moise.ro Blogul personal al lui Moise Guran

 • Video Ultima ediţie România în Direct cu Moise Guran
  by Moise on 16th ianuarie 2020 at 11:23

  Aceasta este ultima emisiune pe care Moise Guran o va realiza la Europa FM. Este  o întâlnire cu ascultătorii, în direct pe frecvențele radio și video pe www.europafm.ro, în cadrul România în Direct, joi, de la ora 13:15…. Articolul Video Ultima ediţie România în Direct cu Moise Guran apare prima dată în Moise.ro.

 • Plec definitiv din presă și intru în politică
  by Moise on 15th ianuarie 2020 at 15:35

  Moise Guran Cele mai grele decizii din cariera unui jurnalist sunt cele în care etica intră în conflict cu deontologia. Etica se referă la binele general, al societății, iar deontologia se referă… Articolul Plec definitiv din presă și intru în politică apare prima dată în Moise.ro.

 • Video România în Direct: Cât de mult ar trebui să intervină statul (cu bani sau cu restricţii) în modul în care o familie îşi planifică şi îşi îngrijeşte copiii?
  by Moise on 14th ianuarie 2020 at 11:20

  Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro. Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în… Articolul Video România în Direct: Cât de mult ar trebui să intervină statul (cu bani sau cu restricţii) în modul în care o familie îşi planifică şi îşi îngrijeşte copiii? apare prima dată în Moise.ro.

 • Video Piața Victoriei | „România normală”, față în față cu anticipatele
  by Moise on 13th ianuarie 2020 at 16:23

  Gazetarul Cristian Tudor Popescu și jurnalistul Moise Guran revin de la ora 18:15, alături de Anca Simina, în „Piața Victoriei”. Articolul Video Piața Victoriei | „România normală”, față în față cu anticipatele apare prima dată în Moise.ro.

 • Video România în Direct: Ce obiectiv credeţi că ar trebui să îşi propună România pentru 2020?
  by Moise on 13th ianuarie 2020 at 11:21

  Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro. Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în… Articolul Video România în Direct: Ce obiectiv credeţi că ar trebui să îşi propună România pentru 2020? apare prima dată în Moise.ro.

 • PNL (45%) și PSD (18%) au făcut schimb de procente, dar sondajele tind spre scorul din 2016, inclusiv pentru USR
  by Moise on 6th ianuarie 2020 at 13:30

  Moise Guran PSD coboară spre 15%, dar probabil nu va trece sub decât cu o reformă electorală care să permită 9-10 milioane de oameni la vot, la fel ca la prezidențiale. Pe… Articolul PNL (45%) și PSD (18%) au făcut schimb de procente, dar sondajele tind spre scorul din 2016, inclusiv pentru USR apare prima dată în Moise.ro.

 • Bun venit în Anii ‘20! Cinci obiective pentru următorul deceniu.
  by Moise on 1st ianuarie 2020 at 09:27

  Moise Guran Poate v-ar tenta mai mult o perspectivă a anului care începe, decât una a deceniului, căci cămașa e mai aproape de corp… dar, hai să înțelegem odată că exact incapacitatea… Articolul Bun venit în Anii ‘20! Cinci obiective pentru următorul deceniu. apare prima dată în Moise.ro.

 • Ce a fost bun și ce a fost rău în deceniul pe care îl încheiem?
  by Moise on 31st decembrie 2019 at 07:11

  Moise Guran Acum zece ani România pășea într-un nou deceniu sub șocul unei depresii economice cu implicații profunde, incapabilă să-și înțeleagă nici măcar sensul intrării sale în Uniunea Europeană, dar să mai… Articolul Ce a fost bun și ce a fost rău în deceniul pe care îl încheiem? apare prima dată în Moise.ro.

 • Bineînțeles că se putea și altfel!
  by Moise on 27th decembrie 2019 at 12:17

  Moise Guran Cei de la Recorder au reușit un documentar chiar cinstit al celor 30 de ani de la îndepărtarea lui Ceaușescu de la putere. În ciuda nemulțumirilor exprimate de unii sau… Articolul Bineînțeles că se putea și altfel! apare prima dată în Moise.ro.

 • Video România în Direct: Dacă ai avea de ales între creşterea alocaţiilor copiilor, păstrarea pensiilor magistraţilor şi creşterea pensiilor deja prevăzută în lege pentru anul viitor, tu ce ai alege?
  by Moise on 18th decembrie 2019 at 11:22

  Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro. Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în… Articolul Video România în Direct: Dacă ai avea de ales între creşterea alocaţiilor copiilor, păstrarea pensiilor magistraţilor şi creşterea pensiilor deja prevăzută în lege pentru anul viitor, tu ce ai alege? apare prima dată în Moise.ro.

 • A doua revoluție ratată?
  by Moise on 17th decembrie 2019 at 08:39

  Moise Guran Despre prima știți, aia din 89. Puțini s-au ridicat într-adevăr împotriva comunismului acum 30 de ani, dar mulți împotriva lui Ceaușescu, a foamei și frigului, a sclaviei. Acei mulți n-au… Articolul A doua revoluție ratată? apare prima dată în Moise.ro.

 • Video Piața Victoriei, la 30 de ani după Revoluție | Primele sentințe în dosarul #Colectiv
  by Moise on 16th decembrie 2019 at 16:23

  16 decembrie 2019 este ziua în care, la patru ani după incendiul de la #Colectiv, vine prima sentință în acest dosar. Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat la 8… Articolul Video Piața Victoriei, la 30 de ani după Revoluție | Primele sentințe în dosarul #Colectiv apare prima dată în Moise.ro.

 • Video Piaţa Victoriei cu Moise Guran: Tablou politic pe final de an, cu Ioana Ene Dogioiu
  by Moise on 12th decembrie 2019 at 16:25

  În această seară, de la 18:15, avem discuţii grele la Piaţa Victoriei. Invitată este jurnalista Ioana Ene Dogioiu, de la Ziare.com. Articolul Video Piaţa Victoriei cu Moise Guran: Tablou politic pe final de an, cu Ioana Ene Dogioiu apare prima dată în Moise.ro.

 • Video România în Direct: Statul feudal şi pesedist român… Cât de repede putem să-l schimbăm?
  by Moise on 11th decembrie 2019 at 11:22

  Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro. Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în… Articolul Video România în Direct: Statul feudal şi pesedist român… Cât de repede putem să-l schimbăm? apare prima dată în Moise.ro.

 • Video România în Direct: Care este principala problemă în Educaţie?
  by Moise on 10th decembrie 2019 at 11:20

  Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro. Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în… Articolul Video România în Direct: Care este principala problemă în Educaţie? apare prima dată în Moise.ro.

 • Video România în Direct: PNL anunţă anularea pensiilor speciale şi interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat. E populism sau e ce trebuie?
  by Moise on 9th decembrie 2019 at 11:21

  Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro. Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în… Articolul Video România în Direct: PNL anunţă anularea pensiilor speciale şi interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat. E populism sau e ce trebuie? apare prima dată în Moise.ro.

 • Video România Direct: Recursul compensatoriu a fost abrogat. E suficient?
  by Moise on 4th decembrie 2019 at 11:23

  Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro. Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în… Articolul Video România Direct: Recursul compensatoriu a fost abrogat. E suficient? apare prima dată în Moise.ro.

 • Tabloul politic de după prezidențiale. Electoratul de stânga, mai „clarificat” decât cel de dreapta
  by Moise on 4th decembrie 2019 at 08:12

  Moise Guran Ultimul sondaj IMAS cotează PNL cu 39% din opțiunile de vot, PSD cu 21%, iar USR și PLUS însumează 18%. Din capul locului vă spun că această poză, făcută exact… Articolul Tabloul politic de după prezidențiale. Electoratul de stânga, mai „clarificat” decât cel de dreapta apare prima dată în Moise.ro.

 • Video România în Direct: Rata analfabetismului, la apogeu. Puneţi voi întrebarea!
  by Moise on 3rd decembrie 2019 at 11:19

  1. Românii nu cred că avem o problemă cu sistemul de educaţie; 2. Rata analfabetismului funcţional a ajuns la apogeu (44%); 3. În ultimii patru ani salariul mediu net în Educaţie s-a… Articolul Video România în Direct: Rata analfabetismului, la apogeu. Puneţi voi întrebarea! apare prima dată în Moise.ro.

 • Abrogarea recursului compensatoriu nu este suficientă. Haideți să vorbim serios despre creșterea pedepselor!
  by Moise on 3rd decembrie 2019 at 08:17

  Moise Guran Sub presiunea opiniei publice, Guvernul Orban a decis să-și angajeze răspunderea pe abrogarea (modificarea?) recursului compensatoriu. Scopul, în mod evident, este electoral și a venit după reacția puternică a opiniei… Articolul Abrogarea recursului compensatoriu nu este suficientă. Haideți să vorbim serios despre creșterea pedepselor! apare prima dată în Moise.ro.