Moise.ro Blogul personal al lui Moise Guran

 • Președintele cere guvernului alt buget. Ar fi bine să-i ceară și altă filozofie economică
  by Moise on 6th aprilie 2020 at 13:53

  Moise Guran Înainte să vorbim de buget, despre ce poate și ce nu poate face statul din scurt, să vă povestesc mai întâi ceva despre ultima lună, asta de pandemie. Ea a… Articolul Președintele cere guvernului alt buget. Ar fi bine să-i ceară și altă filozofie economică apare prima dată în Moise.ro.

 • Purtarea măștii, un prim exercițiu pentru repornirea economică
  by Moise on 6th aprilie 2020 at 08:29

  Moise Guran Italia dă semne că va reporni treptat activitatea economică după Paștele catolic (peste o săptămână) și, mă gândesc eu fără să am dovezi, probabil și răsucirea bruscă a oficialilor români… Articolul Purtarea măștii, un prim exercițiu pentru repornirea economică apare prima dată în Moise.ro.

 • Peste tot medicii sunt aplaudați, doar la noi sunt înjurați. E nedrept!
  by Moise on 1st aprilie 2020 at 07:32

  Moise Guran E o scenă celebră în filmul Enemy at the Gates, în care se împart puști țăranilor recrutați și trimiși să apere Stalingradul. De pe un camion, un caporal zbiară –… Articolul Peste tot medicii sunt aplaudați, doar la noi sunt înjurați. E nedrept! apare prima dată în Moise.ro.

 • Pentru încredere, avem nevoie de mai mult adevăr și de mai puțină ezitare
  by Moise on 31st martie 2020 at 06:47

  Moise Guran Avem așadar prima zonă aflată în carantină, zonă închisă (prin ordonanță militară) în care și din care oamenii nu mai pot intra sau ieși. Situația s-a precipitat, aparent după ce… Articolul Pentru încredere, avem nevoie de mai mult adevăr și de mai puțină ezitare apare prima dată în Moise.ro.

 • Trei motive pentru care societatea de consum ar putea arăta altfel după COVID
  by Moise on 30th martie 2020 at 08:58

  Moise Guran Sunt multe semne de întrebare acum despre lumea de mâine, dar câteva lucruri rămân inevitabile orice am face. Nu știm, de exemplu cât de adâncă sau de lungă va fi… Articolul Trei motive pentru care societatea de consum ar putea arăta altfel după COVID apare prima dată în Moise.ro.

 • Solidaritate! E cea mai bună apărare atunci când ți-e testată umanitatea
  by Moise on 29th martie 2020 at 10:31

  Moise Guran Profit de ocazia unui weekend care nici nu contează că e weekend pentru a vă recomanda un serial de pe Netflix. Occupied, film norvegian, aș zice eu film de artă,… Articolul Solidaritate! E cea mai bună apărare atunci când ți-e testată umanitatea apare prima dată în Moise.ro.

 • Bani, bani, bani… Să nu sărim din balta cu bani direct în puț!
  by Moise on 26th martie 2020 at 11:31

  Moise Guran Da, recunosc, mă îngrijorează puțin modul în care toată lumea aruncă cu promisiuni de bani zilele astea. Dăm bani pentru șomaj tehnic, puteți să nu vă mai plătiți ratele nouă… Articolul Bani, bani, bani… Să nu sărim din balta cu bani direct în puț! apare prima dată în Moise.ro.

 • Gânduri despre o criză economică pentru care nu avem un model istoric din care să învățăm
  by Moise on 25th martie 2020 at 13:02

  Moise Guran M-am tot gândit și m-am gândit și voi continua probabil să mă mai gândesc zile și luni de aici încolo, împărtășindu-vă desigur gândurile mele… criza economică ce se profilează nu… Articolul Gânduri despre o criză economică pentru care nu avem un model istoric din care să învățăm apare prima dată în Moise.ro.

 • Scoatem Armata, ok, dar hai să nu o scoatem doar pentru paradă!
  by Moise on 24th martie 2020 at 15:39

  Moise Guran Spre deosebire de alți comentatori, eu chiar cred că trebuie să dăm statului român încredere în aceste momente, chiar dacă el este departe de a fi un stat reformat, organizat… Articolul Scoatem Armata, ok, dar hai să nu o scoatem doar pentru paradă! apare prima dată în Moise.ro.

 • Izolarea este exact coșmarul părinților. Tocmai de aceea trebuie să le vorbim noi, copiii lor, despre asta
  by Moise on 23rd martie 2020 at 14:03

  Moise Guran Cât timp autoritățile se străduiesc să-i țină pe români în case iar escaladarea epidemiei în România pare iminentă, eu o să mă concentrez pe perioada de după. Pentru că de… Articolul Izolarea este exact coșmarul părinților. Tocmai de aceea trebuie să le vorbim noi, copiii lor, despre asta apare prima dată în Moise.ro.

 • Înaintea virusului, societatea este deja în plină și inevitabilă mutație
  by Moise on 20th martie 2020 at 15:10

  Moise Guran M-am trezit azi dimineață cu un gând… M-am dus în bucătărie, unde nevastă-mea pusese de un ceai, și i-am întins mâna zicând “Nevastă, hai noroc! N-am mai dat mâna cu… Articolul Înaintea virusului, societatea este deja în plină și inevitabilă mutație apare prima dată în Moise.ro.

 • Cum se va termina toată treaba asta?
  by Moise on 18th martie 2020 at 17:53

  Moise Guran Nimeni nu știe și, de fapt, asta e partea cea mai apăsătoare. Și, pentru că nu vedem finalul, nu știm nici cât va dura. Săptămâni, luni, ani? Sentimentul că trăim… Articolul Cum se va termina toată treaba asta? apare prima dată în Moise.ro.

 • Nu, nici de data asta nu suntem pregătiți pentru o criză economică
  by Moise on 10th martie 2020 at 07:35

  Moise Guran Sunt două chestiuni dincolo de orice dubiu, în acest moment, și încă două, consecutive, sub semnul întrebării: 1. Că trăim prima pandemie din ultimul secol e fără dubiu, de acum… Articolul Nu, nici de data asta nu suntem pregătiți pentru o criză economică apare prima dată în Moise.ro.

 • Amorsarea Depresiei. O radiografie a economiei comuniste, anterior declanșării crizei din anii ’80.
  by Moise on 7th februarie 2020 at 10:09

  Moise Guran N-am făcut un secret din faptul că, imediat ce am renunțat la televiziune, în 2017, m-am înscris la un master de cercetare în istoria comunismului românesc, la Universitatea din București…. Articolul Amorsarea Depresiei. O radiografie a economiei comuniste, anterior declanșării crizei din anii ’80. apare prima dată în Moise.ro.

 • Video Ultima ediţie România în Direct cu Moise Guran
  by Moise on 16th ianuarie 2020 at 11:23

  Aceasta este ultima emisiune pe care Moise Guran o va realiza la Europa FM. Este  o întâlnire cu ascultătorii, în direct pe frecvențele radio și video pe www.europafm.ro, în cadrul România în Direct, joi, de la ora 13:15…. Articolul Video Ultima ediţie România în Direct cu Moise Guran apare prima dată în Moise.ro.

 • Plec definitiv din presă și… cam atât.
  by Moise on 15th ianuarie 2020 at 15:35

  Moise Guran UPDATE: În data de 12 martie am decis să mă retrag din poziția de coordonator al campaniilor USR-PLUS și să rup orice contact cu lumea politică. Nu m-am înscris în… Articolul Plec definitiv din presă și… cam atât. apare prima dată în Moise.ro.

 • Video România în Direct: Cât de mult ar trebui să intervină statul (cu bani sau cu restricţii) în modul în care o familie îşi planifică şi îşi îngrijeşte copiii?
  by Moise on 14th ianuarie 2020 at 11:20

  Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro. Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în… Articolul Video România în Direct: Cât de mult ar trebui să intervină statul (cu bani sau cu restricţii) în modul în care o familie îşi planifică şi îşi îngrijeşte copiii? apare prima dată în Moise.ro.

 • Video Piața Victoriei | „România normală”, față în față cu anticipatele
  by Moise on 13th ianuarie 2020 at 16:23

  Gazetarul Cristian Tudor Popescu și jurnalistul Moise Guran revin de la ora 18:15, alături de Anca Simina, în „Piața Victoriei”. Articolul Video Piața Victoriei | „România normală”, față în față cu anticipatele apare prima dată în Moise.ro.

 • Video România în Direct: Ce obiectiv credeţi că ar trebui să îşi propună România pentru 2020?
  by Moise on 13th ianuarie 2020 at 11:21

  Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro. Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în… Articolul Video România în Direct: Ce obiectiv credeţi că ar trebui să îşi propună România pentru 2020? apare prima dată în Moise.ro.

 • PNL (45%) și PSD (18%) au făcut schimb de procente, dar sondajele tind spre scorul din 2016, inclusiv pentru USR
  by Moise on 6th ianuarie 2020 at 13:30

  Moise Guran PSD coboară spre 15%, dar probabil nu va trece sub decât cu o reformă electorală care să permită 9-10 milioane de oameni la vot, la fel ca la prezidențiale. Pe… Articolul PNL (45%) și PSD (18%) au făcut schimb de procente, dar sondajele tind spre scorul din 2016, inclusiv pentru USR apare prima dată în Moise.ro.