Moise.ro Blogul personal al lui Moise Guran

 • Schema Gulliver, sau de ce să cârpești PIB-ul cu… frânghie?
  by Moise on 18th mai 2022 at 13:58

  Moise Guran După ce toate instituțiile financiare ale pământului, de la FMI la Comisia Europeană, au tăiat la jumătate sau chiar cu mai mult perspectiva de creștere economică a României (la 1-2%)… Articolul Schema Gulliver, sau de ce să cârpești PIB-ul cu… frânghie? apare prima dată în Moise.ro.

 • Războiul din Ucraina nu scuză lenea guvernamentală din România. Economia merge rău, dar banii stau nefolosiți în BNR
  by Moise on 11th mai 2022 at 07:00

  Moise Guran Efectele războiului și ale embargoului impus Rusiei se simt deja și în economia românească. În primul rând în prețuri, și în primul rând în prețul gazelor, scumpite cu metodă de… Articolul Războiul din Ucraina nu scuză lenea guvernamentală din România. Economia merge rău, dar banii stau nefolosiți în BNR apare prima dată în Moise.ro.

 • Periculoasa zi de 9 Mai. Anul ăsta e ziua sevrajului de putere, la ruși
  by Moise on 2nd mai 2022 at 10:36

  9 Mai este o dată din calendar extrem de importantă pentru rusul de rând. În capul său, 9 Mai nu este doar Ziua Victoriei în ceea ce el învață la școală că… Articolul Periculoasa zi de 9 Mai. Anul ăsta e ziua sevrajului de putere, la ruși apare prima dată în Moise.ro.

 • Gestionarea riscului unui atac nuclear rusesc în Ucraina
  by Moise on 18th martie 2022 at 09:48

  Moise Guran De câte ori Rusia vorbește despre laboratoare de arme biologice în Ucraina, cei avizați știu că, de fapt, Rusia amenință cu folosirea armei nucleare. Distrugerea unui presupus astfel de laborator… Articolul Gestionarea riscului unui atac nuclear rusesc în Ucraina apare prima dată în Moise.ro.

 • Războiul lui Putin ne aduce și nouă riscuri de criză financiară și economică
  by Moise on 9th martie 2022 at 08:56

  Moise Guran De la începutul războiului și până acum, piețele financiare internaționale au pierdut cam 10-15 procente, francul elvețian a crescut cu 5% și a depășit euro (episodic), iar aurul a ajuns… Articolul Războiul lui Putin ne aduce și nouă riscuri de criză financiară și economică apare prima dată în Moise.ro.